10 egyszerű 5-let az önbizalom növeléséhez

2018.05.30 20:04

10 egyszerű 5-let az önbizalmad növelésére

 

  1. Vegyél elő egy papírt és írd le az értékeidet!  Sokan úgy élnek le egy életet, hogy soha nem gondolják végig, hogy milyen kincsek rejlenek bennük.  Esetleg kérj segítséget  a barátaidtól, munkatársaidtól, családtagjaidtól! Kérdezd meg tőlük, hogy miért néznek fel Rád, mit értékelnek Benned! 
  2. Vállalj Felelősséget az életedért!  Talán ez a legfontosabb az összes közül.  Amíg a körülményeket és a környezetedet hibáztatod, addig nem történik semmi változás. Tudd,  hogy  egyedül Te vagy felelős az életed alakulásáért!
  3. Hibák nincsenek. Tanulópénz, tanulás van. Nézd meg, hogy egy- egy kudarcból mit tanultál, mivel lettél több! A következő alkalommal már ezzel a tapasztalattal gazdagabban vághatsz bele.
  4. Legyenek céljaid!  „ Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.”(Seneca) Írd le, hogy mit szeretnél megvalósítani 1 éven belül! Fontos, hogy vesd papírra! Lásd leírva! A tudatalatti azonnal elkezd dolgozni rajta. Minden nap foglalkozz vele!

Nézd meg, hogy mi az, ami akadályoz a céljaid elérésében. Írd le, hogy mi az, amit azonnal meg tudsz tenni! Kezdd el megtenni a szükséges lépéseket!  Ha elértél egy célt, akkor ünnepeld meg!

  1. A vizualizáció nagyon hatékony segítség. Ébredéskor képzed el Magad sikeresnek! Minél élénkebben tudod elképzelni a helyzetet, annál eredményesebb lesz. Ha például előadást kell tartanod, képzeld el Magadat, amint magabiztosan beszélsz!  Lásd magad előtt a hallgatóságot, ahogy érdeklődve figyelnek!
  2. A belső kommunikációdon változtass! Ha valami nem sikerül, nézd meg, hogy milyen jelzőkkel illeted Magadat!  Ha folyamatosan, azt mondogatod Magadnak, hogy de béna, szerencsétlen, lúzer,,,, .stb vagyok, akkor az elméd ezekre fog visszaigazolásokat hozni.  Ha valamit elrontottál, akkor a helyzetet minősítsd, ne Magadat!  Ezt mondd Magadnak:” Ezt a feladatot rosszul oldottam meg, de tanultam belőle. Legközelebb ügyesebb leszek”
  3. Amire a figyelmedet irányítod, azt fogod kapni. Ez igaz a pozitív dolgokra is! Ne azon keseregj, hogy mit nem tudsz megcsinálni!  Azokra a dolgokra fókuszálj, amit tudsz!
  4. Dicsérj meg másokat és fogadd örömmel a Neked érkező dicséreteket!
  5. Sportolj! A rendszeres mozgás nem csak a testet, hanem a lelket is edzi.  Kb. 30 perc kocogás, úszás, futás után indul meg az endorfin termelődése a testedben.  Ettől a hormontól jobban érezzük magunkat.
  6.  Fontos a testtartás. Húzd ki Magad! Görnyedt háttal nem sugározhatunk magabiztosságot.

 

Tóth Krisztina

tanácsadó, tréner

www.harmonia-leleksziget.com

Elérhetőség

Harmónia Léleksziget Budapest- XVI. kerület, Árpádföld
Ákos utca 31.
ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES
+36-20-339-2886/Tóth Krisztina


harmonialeleksziget@gmail.com